facebook   facebook   facebook
Tilbage til cases

Jeg blev ansat som SOSU-assistent, men fik ikke lov til at være det

Kirstine fik, da hun blev færdiguddannet som social- og sundhedsassistent, ansættelse som assistent på det plejehjem, hvor hun både havde været i praktik som hjælper og siden havde arbejdet som afløser under både hjælper- og assistentuddannelsen.
 

"Efter min uddannelse som assistent blev jeg ansat i et 3-måneders vikariat. Men jeg arbejdede egentlig bare som hjælper, selvom jeg var ansat som assistent. Jeg følte ikke rigtig, at jeg fik lov til at bruge min uddannelse. Jeg blev faktisk rigtig ked af det, fordi der efterhånden havde været flere episoder." 

"Skulle der for eksempel doseres noget medicin, ringede hjælperne, uden at snakke med mig om det, efter en assistent på én af de andre afdelinger, som kom og ordnede det, uden at jeg overhovedet hørte noget om det. Eller hvis man om morgenen kunne se, at der skulle doseres medicin hos nogle beboere, sagde jeg, at det skulle jeg nok tage mig af. Men nej, så kunne det vente til i morgen, når der kom en anden assistent."   

"Efterhånden følte jeg, at de ikke stolede på, at jeg kunne klare det. Jeg følte sådan lidt, 'hallo, jeg er her faktisk'. Jeg tænkte hele tiden, jamen, de er jo vant til, at jeg er hjælper herude, så de skal nok bare vænne sig til, at jeg er assistent. Men det blev bare ved." 

Dér fik jeg bare nok

"Det, der fik bægeret til at flyde over, var en episode med en beboer, der havde hovedpine og som ifølge medicinlisten måtte få et par panodiler, som p.n. medicin. Da han ikke havde fået nogen endnu, gav jeg ham et par panodiler. Det fik jeg skældud over bagefter, fordi det måtte jeg ikke. Jeg fik en lang snak med anden assistent derude, som fortalte, at man havde en regel om, at man de første 3 måneder skulle oplæres som assistent. Det havde vi ikke snakket om, da jeg blev ansat. Og der står heller ikke noget om oplæring i min ansættelseskontrakt. Jeg sagde ingenting, men der fik jeg bare nok."

"Der havde været rigtig mange episoder, små bitte ting sådan indimellem, som måske ikke betød så meget, men når man samlede det hele, så var det faktisk rimelig træls. Men det var mest det med, at man ikke blev anerkendt som assistent."   

"Jeg var inde for at snakke med dem i fagforeningen om det, fordi jeg ville sige op. Men så fik man jo karantæne fra dagpenge, så det blev der ikke gjort mere ved. Jeg var bare heldig, at jeg ikke var fastansat, så jeg holdt ud. Til sidst havde jeg ondt i maven og følte mig så utilpas ved at gå på arbejde, at jeg valgte at sygemelde mig indimellem. Det er jeg ked af at tænke tilbage på, for det var en rigtig god arbejdsplads, indtil jeg blev assistent. Jeg var rigtig glad for at være der og var der i tre år. Jeg havde mange gode kollegaer, som jeg egentlig ikke har fået sagt farvel til. Det var meget sådan, 'Yes, det er sidste dag, nu skal jeg bare hjem, altså'. Det synes jeg er lidt træls at tænke tilbage på."

Eftertanker

"Jeg har oplevet meget forskelligt, både gode og dårlige ting, men det lærer man jo af! Med de erfaringer jeg har nu, havde jeg jo nok tacklet det på en anden måde. Så havde jeg blandt andet fra starten fået uddybet mine opgaver som assistent, og sørget for at blive introduceret i de ting, jeg skulle introduceres i. I det hele taget fået afklaret forventningerne, så både jeg og personalet på forhånd vidste, hvilke opgaver jeg havde som assistent. Men den samtale fik vi aldrig, fordi jeg var ansat derude i forvejen."

"Jeg ville også have sagt til de assistenter, der overtog, at det var mig, der havde opgaven. I dag ville jeg virkelig blive fornærmet over det, og det gjorde jeg også dengang. Men dengang tænkte jeg sådan, 'Nåh ja, det går nok, og det er fint nok, at de andre gør det'. Men i dag ville jeg ikke finde mig i det. Der føler jeg mig mere selvsikker i forhold til at kunne tage en konflikt op."

Tilbage til cases

Relaterede historier og cases


     
         
     
         
 
 
 
     
Mobning og chikane
Hvornår er det ikke længere bare drilleri, men mobning? Hvordan kender man forskel, og hvad gør det ved en, når man bliver mobbet? Læs mere her
   
   
     
This page load time was 0.031 seconds
Designed by TinX/dk - www.tinx.dk