facebook   facebook   facebook

At handle passivt

At handle passivt kan betyde, at man er afventende. Det er ikke nødvendigvis det samme som, at man lader stå til, men det kan betyde, at man bruger lidt tid på at vurdere, hvad der er smartest at gøre, eller om man overhovedet skal gøre noget.

At handle passivt kan gøre, at man er rolig i en situation, som ellers kunne have kørt op. Det kan være udtryk for, at man er robust og ikke tager ting så nært - man lader det lidt gå ind af det ene øre og ud af det andet. Der er mange ting, der løser sig af sig selv, hvis de ikke bliver gjort til problemer med det samme, og der kan det være en god ide at handle passivt. 

Hvis man handler mest passivt, kan det betyde, at man nogle gange venter for længe med at tage de konflikter eller diskussioner, der nogle gange er nødvendige. Det kan også betyde, at man ikke får sagt fra og sat grænser, eller at man lader være med at sige, hvad man gerne vil. Det kan gøre, at ens kolleger ikke rigtig ved, hvor de har én, fordi man ikke viser sig selv. Og det kan betyde, at man ofte lader andre om at tage initiativet eller ansvaret, frem for selv at komme på banen. 

Husk, at en passiv handlemåde er en måde at handle på. Det betyder ikke, at man som person er passiv. Vi er som regel alle både aktive, konfronterende og passive i løbet af en hel arbejdsdag.

     
Jeg gjorde ingenting
Kirstine fik ikke lov at bruge sin faglighed, da hun fik arbejde som sosu. Bagefter kunne se, at hun burde have sagt fra.
   
   
     
This page load time was 0.037 seconds
Designed by TinX/dk - www.tinx.dk